Facebook Image

Freunde Echo viert 50 jarig bestaan

Op een stralende laatste dag van augustus 2019 vierde Freunde Echo het feit dat de kapel 50 jaar geleden werd opgericht. Het was een prachtig feest. Naast de huidige muzikanten waren ook vele oud-muzikanten, een aantal sponsoren en overige fan's van de kapel aanwezig.

Een werkgroep had deze dag voorbereid. De verschillende tenues die in de loop van het bestaan zijn gedragen, werden getoond middels een aantal prachtige poppen en ook waren vele affiches, teksten en affiches uit het archief opgedoken en tentoongesteld.

  

  
Na het openingswoord door de voorzitter vertelden Peter Verstraaten, Coen Hofmans en Paul Arts (alle drie destijds betrokken bij de oprichting van de kapel) op een ludieke wijze een aantal anekdotes uit de beginjaren van het bestaan. Daarna nam de oud-kapelleider Ton Keizers de toehoorders mee in een aantal smeuige verhalen uit de meer recentere jaren.

  

 

Gelukkig was er ook nog ruimte voor een uurtje live blaasmuziek door de kapel onder leiding van Joost Broekman. Nadat nog enkele foto's zijn gemaakt van de oud-leden apart en vervolgens ook nog samen met de huidige bezetting was het tijd om te gaan genieten van een heerlijke barbecue. In een gezellig samenzijn kreeg de avond verder invulling waarbij vele foto's en video-opnames werden getoond.
Roy Creemers is dit jaar 25 jaar lid van de kapel en kreeg daarvoor een aandenken uitgereikt.

Nu kijken we terug op een zeer geslaagd feest.