Facebook Image

Uniek optreden Moravanka

De avond van 28 oktober 2017 is voor vele liefhebbers van de blaasmuziek een onvergetelijke avond geworden. Het eerste deel van het programma werd ingevuld door de muzikanten van blaaskapel Freunde Echo. Mooie nummers werden er gespeeld en bij meerdere nummers ook gezongen door Majka en Sanneke. Verschillende nummers die Freunde Echo speelde zijn door Jan Slabak, de kapelleider van Moravanka, gecomponeerd. De muzikanten hebben prachtig gespeeld en het was daarmee een mooie invulling van het eerste deel van de avond.

Vanaf 21.30 uur was het de beurt aan Moravanka zelf. Jammergenoeg, zonder kapelleider Jan Slabak, die vanwege een opname in het ziekenhuis er niet bij kon zijn. Voor menigeen een teleurstelling want zo liepen ook vele liefhebbers een persoonlijke ontmoeting met Jan Slabak op deze avond mis.

Het optreden van Moravanka was er echter niet minder om. "Geweldig, fantastisch, fenomenaal",  zomaar enkele kreten die vanuit de mond van meerdere bezoekers te horen waren. Ivana, de echtegnote van Jan Slabak, heeft de kapel op haar eigen specifieke en spontane wijze door het avondprogramma geleid. 

Dat Moravanka reeds jaren een fantastische kapel is waarbij nagenoeg alle nummers met zang worden begeleid, was al bekend maar dat hebben zij deze avond nogmaals duidelijk aangetoond. 

Zo werd het inderdaad een onvergetelijke avond en gingen de bezoekers  na afloop dik tevreden en met een glimlach naar huis. 

Vanaf deze plek wensen wij Jan Slabak een spoedig herstel toe en wij hopen Moravanka onder zijn bezielende leiding nogmaals in Overloon terug te zien.