Facebook Image

Openlucht concert in theater Overloon

Op zondag 17 september is er een concert met top blaasmuziek in het Open Lucht Theater van Overloon.
Blaaskapel Freunde Echo zal de middag openen met haar typische Moravische klanken. Freunde Echo nodigt graag alle blaasmuziek liefhebbers en vrienden van het Open Lucht Theater uit om te komen genieten van fantastische blaasmuziek gespeeld door maar liefst drie blaasorkesten. Het is voor de fans van Freunde Echo meteen de jaarlijkse FEN dag.
Voor Freunde Echo is dit weer het eerste officiële optreden na de vakantie periode. Met nog de smaak van de Tsjechië reis in de mond zal het weer echt genieten zijn in de open lucht. Medio juli speelde Freunde Echo als gastkapel op het Tufarankafest in Rakvice. Het was een groot feest en de plaatselijke toehoorders waren zeer lovend over de typische Moravische klanken van de kapel.

Cesticka te gast in Overloon
Cesticka is een blaaskapel in kleine bezetting. De formatie bestaat uit 2 Flugelhornisten, 2 tenorhornisten, 1 bassist en een drummer. Cesticka draagt met name de Moravische volksmuziek een warm hart toe en probeert ook in haar eenvoud deze prachtige muziek te laten horen. De stuk voor stuk ras muzikanten willen graag het zogenaamde “kippenvel” gevoel creëren bij zich zelf maar zeker ook overbrengen aan het publiek. Laat u verrassen door deze mooie blaaskapel. Cesticka speelt tijdens de wisselingen nabij de bar en zij sluiten de middag ook af.


Maasgalmkapel uit Kessenich
De derde muzikale gast is het prachtige orkest, de Maasgalmkapel uit Kessenich België. De Maasgalm is opgericht in 1980 en staat sindsdien onder leiding van Peter Willen. De Maasgalmkapel biedt een veelzijdig programma aan. De mooiste melodieën, zang en instrumentale solo's maken van elk optreden iets onvergetelijks. De spontane uitstraling van het orkest zorgt telkens weer voor een gezellige sfeer, die steeds overslaat op het publiek.Met muziek en zang een gezellige sfeer scheppen, daarvoor staat de Maasgalmkapel.

Datum: zondag 17 september
Locatie: Openlucht Theater Overloon
Aanvang: 13.00 uur - Einde 18.00 uur
Entree: GRATIS